Mus z wędzonego pstrąga, Zakręcony Słoik

Mus z wędzonego pstrąga

Trochę pstrąga na chleb, łatwe!

Tym razem proponujemy przygotować mus z wędzonego pstrąga. Przepis jest prosty i najtrudniejszym zadaniem jest chyba kupienie dobrej jakości ryby…

Składniki:

  • 2 wędzone pstrągi,
  • 3 łyżki kremowego twarogu np. Klimeko,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżka tartego chrzanu,
  • 1 posiekana cebula,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • przyprawy: sól, chili, pieprz; tylko szczypta – mieści się w 2 palcach.

Przygotowanie:

Rybę zmiksować z serkiem, przecierem pomidorowym, chrzanem i zeszkloną na 1 łyżce oleju cebulą. Dodać cytrynę i przyprawy. Najlepiej jest podawać na grzance, i posypać świeżym koperkiem lub szczypiorkiem.

Pycha!!!

Drukuj tylko wpis