Ale jaja faszerowane - gotowe, Zakręcony Słoik

Ale jaja faszerowane

Jak szybko przygotować pyszne jaja faszerowane… 🙂

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Jaja ugotować na twardo. Po ostudzeniu przekroić na połowy i wydrążyć żółtka.

Ale jaja faszerowane - wydrążone jajka, Zakręcony Słoik
Wydrążone jajka

Następnie rozgnieść żółtka widelcem i dodać posiekaną zieleninę.

Ale jaja faszerowane - żółtka z warzywami, Zakręcony Słoik
Żółtka z warzywami

Wymieszać.

Ale jaja faszerowane - Wymieszane warzywa ż żółtkami, Zakręcony Słoik
Wymieszane warzywa ż żółtkami

Na koniec dodać majonez, musztardę, sól,  pieprz i ponownie wymieszać. Nałożyć farsz w połówki jaj i gotowe. Podawać z ogórkiem i plasterkami rzodkiewki.

Ale jaja faszerowane - gotowe, Zakręcony Słoik
Gotowe!

Klasyczny delikatny smak przełamany rzodkiewką. Smacznego!


Drukuj tylko wpis